Top 5 spellen voor aan de kersttafel! 🎄🍽️

De Dobbel(s)koning is in de pen geklommen voor blog #1. Ditmaal een stukje advies voor aan de kersttafel!

Ook jij bent ongetwijfeld op zoek naar een verrassend verzetje voor aan de kersttafel. Na een half uur is het gesprek met de familie alweer saai en worden oude koeien en verhalen uit de sloot gevist. Om de avond te begeleiden, stiltes te vullen en moeilijke vragen over jouw “toekomstige plus één” te voorkomen.

Geen zin in alweer die spellen waarbij je moet dobbelen en een straat moet kopen of je gans vooruit zetten? En liever ook geen diepgaand spel waarbij een flipover met een stroomdiagram helpt bij de uitleg?

Lees snel verder voor een passende top 5 spellen die gegarandeerd zorgen voor verrassende momenten aan tafel. Dobbels belooft dat je hun bijbehorende uitleg snel hebt doorgelezen, ook met een slok op.

#1 Dixit:

In Dixit speel je met prachtig geïllustreerde, grote speelkaarten. In die kaarten gebeurt van alles en iedereen benoemt andere dingen die erop staan uitgebeeld.

Wanneer je aan de beurt bent, zeg je iets over één van de kaarten in je hand. Je kunt iets vertellen, zingen of rijmen, wat je maar wilt. Je kunt dus iets zeggen over je vervelende zusje of die loser vriend van haar. Vervolgens kiezen de andere spelers een kaart uit hun hand die het beste aansluit bij wat de verteller heeft gezegd. De gekozen kaarten worden samen geschud met de oorspronkelijke kaart, daarna allemaal opengedraaid en moeten de spelers raden welke de oorspronkelijke kaart is.

Doldwaze momenten gegarandeerd. Achterhaal jij op welke golflengte jouw tafelgenoten zitten?

Kort filmpje over Dixit. 😍

#2 Codenames:

Twee teams van geheime diensten gaan met elkaar de strijd aan en proberen om als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat betrekking heeft op meerdere woorden die op tafel liggen. Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen uit de buurt van de huurmoordenaar blijven …

Woordenkunstenaars die de juiste voorzet weten te geven aan hun teamgeno(o)t(en) winnen Codenames. Zwijgzame geluksmomenten en hevige discussies achteraf gegarandeerd.

#3 Bezzerwizzer:

Trivia, tactiek, plagen, alles in Bezzerwizzer. Weet jij het écht beter? Maar liefst 3.000 vragen om jouw kennis te testen over de meest uiteenlopende feiten; van pinguïn tot pesto en van barista tot bitcoin. Naast parate kennis gaat het ook over tactisch vernuft.

Plaag jouw tegenstanders door hun vragen te beantwoorden en steel zo hun punten. Of verwissel de favoriete categorieën van jouw tegenstanders en dwing ze om meer uitdagende vragen te beantwoorden … spanning en sensatie!

#4 Just One:

Cooperatief en mysterieus. Raad samen met je tafelgenoten zoveel mogelijk mysterieuze woorden. Vind de beste aanwijzing (eentje maar! Just One!) om je medespeler te helpen en wees origineel want identieke aanwijzingen worden geschrapt.

Een volledig spel gaat over 13 kaarten. Doel is om zo dicht mogelijk bij de 13 punten te komen, waarbij elk juist antwoord goed is voor 1 punt. Bij een foutief antwoord verliezen de spelers de huidige kaart en tevens de bovenste kaart van de stapel, in totaal dus 2 punten. Als er geen antwoord gegeven wordt, dan verliezen ze de huidige kaart, dus 1 punt.

Just One in nog geen 2 minuten. 😎

#5 Wizard:

Fascinerend kaartspel voor jong en oud! In dit spannende spel krijg je elke ronde 1 kaart meer. Je probeert steeds precies te voorspellen hoeveel slagen je maakt, niet meer en niet minder. Ga er maar aan staan, met al die borrels in je mik. Is je voorspelling correct, dan krijg je 20 punten plus 10 punten per slag. Heb je het niet goed, dan krijg je 10 minpunten voor elke slag die je van je voorspelling af zit. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft wint.

Het spel bevat naast 52 kaarten in 4 kleuren ook 4 tovenaars en 4 narren. Tovenaars winnen gegarandeerd een slag, narren verliezen een slag. Verder bepaalt de bovenste kaart van de gedekte stapel de troef in de betreffende ronde. Zo blijft het spel steeds weer verrassend.

Benieuwd? Duik snel onze shop in. Klik naar de verschillende spellen of laat je verrassen door onze Ultiem-voor-aan-de-Kersttafel box!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *