Throw Throw Burrito Extreme Outdoor: snel kaartspel x grote burrito’s = outdoor spektakel!

Throw Throw Burrito Extreme Outdoor is een waar spektakel binnen- of buitenshuis. Kaartspel, trefbal, grote kaarten, grote opblaasbare burrito’s, snel spelen … geschikt voor de hele familie. De makers van Exploding Kittens introduceren ook weer enkele mooie karakters aan ons, zoals de Floaty Goaty, daar later meer over. Maak voordat je verder leest alvast wat ruimte in huis of tuin en haal alle glazen, eten en breekbare spullen weg. Benieuwd naar hoe je Throw Throw Burrito Extreme Outdoor moet spelen? Lees dan snel verder!


Doel en spelverloop van Throw Throw Burrito Extreme Outdoor

In Throw Throw Burrito Extreme Outdoor is het jouw doel twee rondes te winnen door de meeste punten te scoren. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te verzamelen, zoals 3x Goth Sloth (Gothic Luiaard), Barky Sharky (Blaffende Haai), Meow Cow (Katten Koe), Licky Chicky (Klef Kuikentje), Floaty Goaty (Drijf Geit) en meer.

Het wordt een waar spektakel want iedereen speelt tegelijkertijd – er zijn geen aparte beurten. Iedere speler start met de 5 bovenste kaarten van de persoonlijke stapel rechts van zich. Tijdens het spel pak je kaarten van je persoonlijke stapel rechts van je en leg je kaarten af op de persoonlijke stapel van de speler links van je. Waarschijnlijk wordt je persoonlijke stapel één grote rommel. Niet getreurd, pak gewoon wat je pakken kan en speel lekker door. Ieder setje van 3 dezelfde kaarten is 1 punt waard; leg het voor je neer op je scorestapel.

Throw Throw Burrito Extreme Outdoor karakters

Knallen met die Burrito’s!

Sommige setjes kaarten starten echter een Burrito gevecht, waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken. Setjes van 3 dezelfde Burrito kaarten zijn 2 punten waard, dus het spel stimuleert om lekker de strijd aan te gaan! Je maakt dan kans op een Brawl (Bonje), een Duel (Duel) of War (Oorlog). Heftig! De eerste persoon die geraakt wordt door een inknijpbare, schuimrubberen Burrito verliest een punt. Als je een gevecht verliest, neem dan een Burrito Builfiche (Burrito Bruise) dat telt als 1 minpunt. Het spel kent ook gevechtsregels, goed om van tevoren te lezen. Net als in trefbal, loont het om de Burrito te vangen; de speler die de Burrito gooide verliest zo het gevecht.

Throw Throw Burrito Extreme Outdoor Burrito kaarten

Het spel wordt gespeeld in twee rondes. De eerste ronde eindigt zodra het laatste Burrito Builfiche is uitgereikt. De speler met de meeste punten wint deze ronde en ontvangt het Koning Burrito embleem (Fear Me Badge). Als deze speler ook ronde 2 weet te winnen, dan wint deze speler het spel. Als een andere speler de tweede ronde wint, dan moet deze persoon een Duel aangaan met de speler die in bezit is van het Koning Burrito embleem, om zo te bepalen wie het spel wint.

Throw Throw Burrito Extreme Outdoor Burrito Buil en Fear me badge
Throw Throw Burrito Extreme Outdoor opblaasbare burrito
“Taco” de Burrito vs een drinkfles

Throw Throw Burrito Extreme is een doldwaze outdoor beleving. Heerlijk om samen met vrienden en familie er eens lekker op los te kaarten, gooien en (hopelijk) vangen. Ideaal voor in het park of aan het strand. Het spel bevat waterbestendige, extra grote kaarten, instructies, fiches en twee opblaasbare burrito’s van 91 cm. Tip: gebruik een luchtbedpomp voor de burrito’s. Veel speelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *