Onze adventskalenders: de leukste verrassing voor volwassenen in 2022!

Aftellen naar Kerst met adventskalender.

De leukste adventskalenders van 2022

Ook bij Dobbels zijn we net als jullie dol op adventskalenders. Al lekker vanaf begin december helemaal in de kerstsferen komen en iedere dag op weg naar kerst al verrast worden met een klein presentje. Heerlijk!

Inhoudsopgave

  1. Adventskalender voor volwassenen?
  2. Adventskalender betekenis?
  3. Adventskalenders LEGO
  4. Adventskalenders met puzzels

1. Adventskalender voor volwassenen?

“Maar adventskalenders zijn toch helemaal niet voor volwassenen?” denk je misschien. Je iedere dag verheugen op weer een kleine verrassing. En misschien zelfs een mooie boel plezier bij elkaar verzamelen. Laat dat maar aan de allerkleinsten over, toch? Die adventskalenders van LEGO en adventskalenders met kleine puzzels; daar ben jij écht te oud voor, he? Natuurlijk niet!

Bored Season 5 GIF by The Office - Find & Share on GIPHY

Tijdens de kerstdagen hebben we plezier aan tafel met spellen en tijdens de advent kun je met onze adventskalenders lekker aan de slag met steentjes en puzzelstukjes 🧩. Het ideale tussendoortje op een drukke dag vol vergaderingen, brainstorms en bila’s.

De Dobbels adventskalenders hebben allemaal 24 deurtjes dus dat betekent alle 24 dagen in december tot aan kerst dolle pret. Zo zie je, onze adventskalenders zijn ook voor volwassenen helemaal het einde!

2. Adventskalender betekenis

Om de betekenis van de adventskalender te duiden, moeten we eerst even stil staan bij het idee van de adventperiode – die 24 dagen voor kerst. De naam advent komt van het Latijnse adventus, dat ‘komst’ betekent; want tijdens de advent bereiden christenen zich voor op de geboorte (komst) van Jezus. De advent begint altijd vier zondagen voor Kerstmis. Simpel gerekend op de zondag die het dichtst in de buurt is van 30 november. En eindigt altijd op 24 december bij het avondgebed – waarbij we bij Dobbels volledig begrijpen dat je dit vervangt door het spelen van een spel of leggen van een puzzel.

De advent gaat gepaard met vele rituelen, de bekendste is de adventskrans met z’n vier kaarsen of lichtjes. Waarbij je dan iedere zondag tijdens de advent één kaars aansteekt, een lichtpunt op weg naar de komst van Jezus. Ook vaak versierd met dennentakken, een verwijzing naar Jezus’ kroon, en vergezeld van een adventster voor het raam.

Candle December GIF by krima&isa - Find & Share on GIPHY

En tegenwoordig kiezen we voor gemak en tellen we dus met z’n allen af vanaf 1 december, ondersteund door een adventskalender. Een traditie die stamt uit de 19e eeuw, als hulpmiddel voor kinderen om het abstracte begrip ‘tijd’ beter te bevatten. Met de kalender is de tijd tot kerst beter tastbaar en uiten we het feestelijke karakter van de advent. Iedere dag weer een nieuwe verrassing!

Nog benieuwd hoe we bij Dobbels, samen met de Kerstman, aftellen naar kerst? Check dan onze aftelpagina voor het aantal dagen tot kerst en een inkijk in de voorbereidingen van Dobbels en de Kerstman.

3. Adventskalenders LEGO

LEGO heeft verschillende adventskalenders, voor ieder wat wils. Zo kun je worden verrast met LEGO setjes van hun wondere wereld van LEGO City of LEGO Superhelden. Iedere dag een bouwbare verrassing, tesamen aan het eind een compleet gezelschap van jouw favoriete LEGO lijn in kerstsferen. Ideaal als aanvulling op je bestaande sets maar ook zeker leuk als stand-alone kerstset.

De adventskalenders van LEGO Star Wars en LEGO Harry Potter lichten we hieronder nader toe. Hoe fantastisch om deze films en/of boeken (tijdens de advent?!) te vergezellen van een bouwbare verrassing!

LEGO Storm Troopers en Kerstman – samen aftellen naar kerst!

Adventskalender LEGO Star Wars

De adventskalender biedt 24 mini sets, achter ieder deurtje eentje. Een combinatie van karakters en voertuigen; heel gaaf hoe LEGO met maar enkele blokjes die grote voertuigen uit de films in elkaar klikt! En check sommige karakters met hun feest outfit. C-3PO met z’n kersttrui van R2-D2, R2-D2 met z’n kersttrui van C-3PO en Darth Vader in een … hemd met flippers?

Adventskalender LEGO Harry Potter

Ook de LEGO adventskalender van Harry Potter heeft 24 deurtjes met achter ieder deurtje een set. Bekende karakters en objecten uit de verhalen lachen je toe. Uiteraard Harry, maar ook die enge Voldemort en sneaky Sneep. En herken je ook de Zweinstein Express? En de ringen van Zwerkbal en de Vuurbeker?

4. Adventskalenders met puzzels

Ook puzzelfanaten kunnen bij Dobbels hun adventperiode verrijken met iedere dag een nieuwe puzzel! Merken Gibsons en Eurographics bieden verschillende leuke varianten.

Zo hebben we de Christmas around the World adventskalender met feestelijke legpuzzels, puzzellijm en een lint. Om de puzzels van een sneeuwpop, kerstboom en kerstbal makkelijk in je eigen kerstboom te hangen. En we hebben ze met 24 deurtjes in specifieke kerstthema’s over katten, honden en Kerst zoetigheden. Wauw!

Zo zie je maar dat adventskalenders niet alleen voor de allerjongsten zijn; ook (speelse) volwassenen kunnen hun advent opleuken met 24 deurtjes waarachter een speelse verrassing verborgen zit. Bij Dobbels voor iedere speelfanaat wat wils! En hoe lang duurt het nog tot kerst? Kijk hier!

Dit bericht is gepost in Kerst. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *