De Dobbels favoriet van … Suzanne

De Dobbels webshop staat vol met gave spellen, puzzels en bouwsets. Genoeg om te ontdekken dus. Waar te beginnen? Daarom vraag ik geregeld iemand naar zijn of haar Dobbels favoriet. Welk spel moet je écht een keer gespeeld hebben? Of welke puzzel of bouwset mag niet ontbreken in jouw collectie? Deze keer de Dobbels favoriet van … Suzanne van Bye Bye Bankhangen.

Eerst even een voorstelrondje!

Ik ben Suzanne, ik ben 27 jaar en ik heb een blog: Bye Bye Bankhangen. Hierop deel ik elke week tips met leuke uitjes en activiteiten voor stelletjes. De spelletjesbox van Dobbels kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. Mijn vriend René en ik vinden het heel leuk om samen een spelletje te spelen en hebben inmiddels een kast vol. Toch heeft Louis ons laatst weten te verrassen met een leuke box met allerlei spelletjes die we nog niet kenden.

De Dobbels box aan het unboxen.

Wat is jouw Dobbels favoriet?

Onze Dobbels favoriet is Codenames Duet. Dit is een spelletje wat je met z’n tweeën speelt – niet tegen elkaar, maar met elkaar. Je bent allebei geheim agent en je bent samen op geheime missie. Met behulp van gecodeerde berichten moet je allebei 9 spionnen vinden. Dat doe je aan de hand van de 25 woordkaartjes die op tafel liggen. De sleutelkaart geeft aan welke kaartjes spionnen zijn. Je hebt samen in totaal 9 beurten om alle spionnen op te sporen. Je partner moet jou aanwijzingen geven zodat je de juiste kaartjes aanwijst. Daarvoor mag je maar 2 woorden gebruiken: een woord en een getal. Het woord moet verwijzen naar kaartjes met spionnen; het getal geeft aan naar hoeveel kaartjes je verwijst.

Raadt je partner de juiste kaartjes, dan mag hij of zij verder spelen. Maar wijst hij/zij een kaart met een huurmoordenaar aan, dan is het spel afgelopen en hebben jullie verloren.

Wat maakt Codenames Duet zo’n leuk spel?

Het spel is super makkelijk te leren, maar het spelen zelf is echt een uitdaging! Je hebt maar 9 beurten, dus je moet aanwijzingen geven die naar zo veel mogelijk kaartjes met spionnen leiden. Dat lijkt makkelijk, maar is in de praktijk echt super lastig, want voor je het weet heb je ook een huurmoordenaar te pakken. Naar meer dan 2 kaartjes verwijzen is bijna niet te doen, dus je moet je hersenen flink laten kraken. Een onwijs leuk spel wat René en ik nog vaak zullen spelen!

Enthousiast geworden? Je bestelt Codenames Duet hier. Wil je dit spel in een box ontvangen (samen met een andere verrassing)? Plaats dan een box in je winkelmandje en geef dit aan in de opmerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *