12 Hartstochtelijke Valentijnsactiviteiten om Thuis te Ervaren!

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om je liefde en genegenheid voor je partner te uiten. In onze ogen is er geen betere manier om dat te doen dan door samen te spelen. Ideaal voor een potje stevige quality time, de band te versterken en herinneringen op te halen – en zelfs nieuwe te creëren. In dit artikel zullen we een aantal originele Valentijnsactiviteiten verkennen die je kunt doen in en rondom het huis, speciaal voor tortelduifjes die van spelen houden.

Man Love GIF - Find & Share on GIPHY

Samen spelen op Valentijnsdag

Valentijnsdag hoeft niet altijd over rozen en dure diners te gaan. Soms zijn de meest gedenkwaardige momenten juist erg klein – en misschien zelfs kneuterig. De eerste stap bij het plannen van jullie speciale Valentijnsdag: bedenken wat jullie allebei leuk vinden. Hieronder een lijstje speelse en creatieve ideeën voor Valentijnsactiviteiten, van creatief tot knus in en rondom het huis. Hier en daar aangevuld met een voorbeeld van een topper uit de Dobbels familie.

1. Samen knutselen en schilderen

Een intieme en creatieve manier om Valentijnsdag door te brengen, is door samen te knutselen of te schilderen. Koop wat schilderbenodigdheden, canvasdoeken en laat jullie artistieke talenten de vrije loop. Je kunt vast ook ergens een kleine schilderset kopen om makkelijk te beginnen. Jullie kunnen elkaars portret schilderen of gewoon abstracte kunst maken waarbij je samen eerst het thema of onderwerp afspreekt. Wie weet, prijkt jullie kunst vervolgens mooi in huis. “Ja ja, een echte [jouw achternaam]”, zeg je dan.

2. Een culinair avontuur in eigen keuken

Als jullie allebei van koken houden, overweeg dan om samen een culinair avontuur in jullie eigen keuken te beleven. Kies een gerecht dat jullie nog nooit hebben geprobeerd en werk samen om het te bereiden. Het kan iets eenvoudigs zijn zoals zelfgemaakte pizza’s of zelfs een meer uitdagend driegangendiner. Samen koken en daarna samen genieten van jullie creatie: smullen!

Hungry Emma Stone GIF - Find & Share on GIPHY

3. Een romantische schattenjacht

Een schattenjacht kan een verrassende activiteit zijn om samen met je partner te doen. Stel aanwijzingen en raadsels op die leiden naar kleine geschenken of notities met lieve boodschappen. Die je dan ergens in of rondom het huis hebt verstopt. Laat je partner de aanwijzingen volgen om de uiteindelijke schat te vinden. En misschien ben jij dat zelf wel?! Niet ingewikkeld, wel verrassend. Tip: verwerk vragen of aanwijzingen over jullie relatie waar je partner een bonus mee kan verdienen.

Geen zin om zelf een speurtocht uit te stippelen? Speel MicroMacro: Crime City! Een geweldig leuk coöperatief detectivespel, ideaal voor een date. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie achterliggende motieven en speuren jullie naar bewijsmateriaal voor veroordeling van de daders. Behoud jij nog die scherpe blik tijdens jullie liefdevolle date?

Ouwe Sherlock Holmes dat je bent!

Samen speuren!

En maak er een speelse detective date van komende Valentijn.

4. Een gezellige binnenpicknick

Creëer een romantische picknicksfeer in jullie woonkamer door een kleed op de vloer te leggen en een mand met lekkernijen klaar te zetten. Samen genieten van sandwiches, fruit, kaas en wijn. Wel even de koeling plannen. Steek wat kaarsen aan voor extra sfeer. Eenvoudig x liefdevol = happy couple.

5. Een mini-wijnproeverij

Kies een selectie van wijnen uit en houd een mini-wijnproeverij in huis. Proef verschillende wijnen en bespreek hun smaken en aroma’s. Je kunt ook wat kaas en fruit toevoegen om de ervaring compleet te maken. Samen ontdekken en genieten; klinkt goed, toch? Eens een keer benieuwd naar de wondere wereld van 0.0? Bij slijterij Nix hebben ze alles en verrassend 0.0!

6. Een spelletjesmarathon

Of: waarom niet een spelletjesmarathon voor 2? Trek je favoriete of nieuwe toppers van Dobbels uit de kast en speel ze de hele dag door. Het leukst als de spelletjes specifiek voor 2 spelers zijn: maken jullie er een knetterend duel van! Misschien wel strategisch handelen met juwelen, goederen en zelfs kamelen in Splendor Duel of Jaipur? Coöperatief met cryptische aanwijzingen van één woord in Codenames Duet? Of tegen elkaar strijden om wie de lekkerste salade heeft gemaakt in Point Salad? Die laatste ook erg geschikt voor de double date fanaten.

7. Een thema-avond

Kies een thema voor jullie Valentijn en kleed je er naar! Of het nu gaat om een retro-filmavond met bijpassende outfits uit de jaren ’50 of een reis naar een ver land met de juiste culinaire lekkernijen; een thema-avond kan een leuke invulling zijn van je Valentijn. Vergeet niet om enkele leuke kiekjes te maken.

Come Along Hang Out GIF - Find & Share on GIPHY

8. Een spa-avond thuis

Verwen jezelf en je partner met een ontspannende spa-avond thuis. Steek wat kaarsen aan, speel rustgevende muziek en maak een spa-ervaring in jullie eigen badkamer. Bereid gezichtsmaskers, lichaamsscrubs en badzout voor, en geef elkaar een rustgevende massage. Heerlijk ontspannen en samen genieten geblazen.

9. Een gezamenlijk DIY-project

Samen aan een doe-het-zelf project werken kan ook zorgen voor een geweldige Valentijn. Denk aan: het maken van kunst, samen knutselen aan een speciaal cadeau voor elkaar of het leggen van een prikkelende puzzel. Samenwerken aan een project kan jullie band versterken en jullie creativiteit stimuleren; wie weet waar dat vervolgens nog allemaal tot leidt? Klein beginnen? Kies voor een van onze kekke bouwsets (van bloem tot wandklok).

10. Een boekclub voor twee

Kies samen een boek uit om te lezen en plan regelmatig tijd in om erover te praten. Wat je maar wil: een romantische roman, een spannende thriller of een zelfhulpboek (over relaties?). Het delen van een boek en het bespreken van de verhaallijnen en personages kan zorgen voor dieper begrip en mooie gesprekken over jullie eigen relatie of vriendenkring. Vergelijk maar eens jullie vriendenkring met de hoofdpersonen uit Harry Potter.

11. Een reis langs het geheugenpad

Blader door oude fotoalbums of bekijk samen foto’s op jullie telefoons. Neem een reis langs het geheugenpad en herbeleef de speciale momenten die jullie hebben gedeeld. Afgewisseld met verrassende vragen van onze Openhartig? Beleef zo een leuke mix van terugkijken met beeld, verder verdiepen met een spelletje en leer elkaar zo nóg beter kennen. Voor je het weet, ken jij je date (partner)!

12. Een romantische tent in de woonkamer

Creëer een romantische sfeer door een tent op te zetten in de woonkamer. Versier de tent met lichtjes, kussens en dekens, en breng de nacht door met sterren kijken (of Netflix), praten en genieten van elkaars gezelschap. Gezellig en intiem; wel opletten met de tentharingen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *