10x de leukste reisspelletjes voor 2 of meer reizigers! 🎁⛱️

Reisspelletjes, bij Dobbels houden we ervan. Ook aan het strand, op de camping of in het park kunnen we zo genieten van heerlijk vertier. Om jou op weg te helpen zijn we op zoek gegaan naar de leukste spelletjes voor op reis. Onze reisspelletjes zijn compact van formaat dus passen perfect in je backpack. Ze komen als kaartspel, dobbelspel of als compact bordspel – met weinig ruimte in je tas dus ook makkelijk gevarieerd gespeel op reis.

Geen lijstje aan spellen met grote dozen of dikke romans van spelregels. Met onze reisspelletjes is vakantieplezier gegarandeerd: laat je weten als je het bezoekje aan dat ene stadje of indrukwekkende natuur hebt vervangen voor nóg een potje?

Leuke reisspelletjes Hanamikoji the Mind Point Salad Codenames Duet Keer op Keer leuk voor op reis


Ons favoriete reisspel: Jaipur

Reisspel voor 2 spelers | vanaf 10 jaar | 30 minuten

In Jaipur hoop je de persoonlijke handelaar van de Maharadja te worden door aan het einde van de week (ronde) rijker te zijn dan je tegenspeler. Om dit te realiseren verzamel en ruil je goederen (kaarten) op de markt, en vervolgens verkoop je deze voor roepies (draai de fiches om). Voor een grote verkoop (3 of meer kaarten), ontvang je een beloning (bonusfiche). De kamelen hebben geen verkoopwaarde, maar zijn erg handig om mee te handelen, zeker als je veel goederen van de markt nodig hebt. Aan het einde van iedere ronde ontvangt de rijkste handelaar een Zegel van Uitmuntendheid. De eerste speler die 2 Zegels verzamelt, wint het spel.

Clever (op reis): tactisch dobbelspel voor het hele gezin

Reisspel voor 1-4 spelers | vanaf 8 jaar | 30 minuten

Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren.

In dit dobbelspel zijn alle spelers voortdurend bezig. Daardoor is het tot het einde razend spannend!

Regenwormen: dobbelen naar wurmen

Reisspel voor 2-7 spelers | vanaf 8 jaar | 20 minuten

Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Gooi met 8 dobbelstenen en leg alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna opnieuw, op jacht naar een ander getal en uiteindelijk een steen met wurmen. Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren.

Codenames Duet: samen op de juiste golflengte?

Reisspel voor 2 spelers | vanaf 10 jaar | 15 minuten

In Codenames Duet werken jij en je partner samen door met cryptische aanwijzingen van één woord alle spionnen te vinden. Lukt het jullie op dezelfde golflengte te zitten?

Jij en je partner zijn op een geheime missie in een drukke stad. Jullie moeten contact maken met 15 spionnen en de vijandelijke huurmoordenaars ontwijken. Jij weet met welke spionnen je partner veilig kan contacteren. Jouw partner weet dat voor jou. Geef elkaar aanwijzingen van één woord die op meerdere woorden slaan en probeer om alle spionnen te vinden, voordat de tijd op is. Codenames Duet is een coöperatief spel voor twee (of meer) spelers.

Keer op keer: het blijft nooit bij 1 spelletje!

Reisspel voor 1-6 spelers | vanaf 8 jaar | 20 minuten

In dit reisspel speelt iedereen tegelijk, niemand hoeft te wachten. Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Andere spelers kiezen ieder 2 van de overgebleven dobbelstenen en kruisen het resultaat daarvan aan. Scoor punten met complete kolommen of met alle vakjes van 1 kleur aangekruist. Keer op keer: verslavend leuk!

Ook een leuk reisspelletje: the Mind

Reisspel voor 2-4 spelers | vanaf 8 jaar | 20 minuten

The Mind is anders dan het standaard dobbelen, pionnen schuiven of kaarten leggen. Een unieke, sociale beleving die je samen ondergaat. Sfeer en plezier gegarandeerd!

The Mind is meer dan een spel. Het is een experiment, een beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als je het laatste level weet te voltooien, zullen jullie op een roze wolk zweven. Je mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen. Desondanks kunnen jullie als team toch elk level voltooien door jullie gedachten te verbinden en zo samen de overwinning te behalen.

Reisspel the Mind inhoud leuk voor op reis

Leuk met de hele familie: Point Salad

Reisspel voor 2-6 spelers | vanaf 8 jaar | 15 minuten

Ideaal reisspel, leuk en snel met de hele familie. In Point Salad bouwen spelers aan hun eigen salade door kaarten aan te vullen uit de groentemarkt of puntenkaarten te pakken voor een volle salade. Met meer dan honderd verschillende puntenkaarten iedere keer weer een nieuwe strategie. Door de juiste combinatie aan groente– en puntenkaarten scoor jij de meeste punten.

Lost Cities: met z’n 2 op expeditie

Reisspel voor 2 spelers | vanaf 10 jaar | 30 minuten

Bluf- en planningsspel voor 2 spelers. Bouw expedities in 5 verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. Wanderlust aan tafel, op weg naar het eeuwige ijs, het regenwoud, de woestijn … Met weddenschapskaarten kun je je plus- of minpunten verveelvoudigen. Eenvoudige spelregels, flinke dosis tactiek en samen lekker op reis (aan tafel).

Cover Lost Cities leuk reisspel en kaartspel voor 2 personen 999 Games

For Sale: bieden en bluffen met vastgoed

Reisspel voor 3-6 spelers | vanaf 10 jaar | 30 minuten

For Sale is een snel en leuk spelletje over het kopen en verkopen van vastgoed. In de eerste fase van het spel bieden de spelers op de beschikbare huizen, in de tweede fase proberen ze deze huizen met zoveel mogelijk winst te verkopen. Tijdens het spel probeer je de waarde van de huizen zo goed mogelijk in te schatten, te anticiperen op de keuzes van je tegenspelers en hen te dwingen om beslissingen te nemen die voor jou gunstig zijn! Lukt het jou om de meest welvarende makelaar te worden?

Hanamikoji: samen geisha’s verleiden

Reisspel voor 2 spelers | vanaf 10 jaar | 15 minuten

Je bent eigenaar van een traditioneel Japans restaurant en wil de gunst van 7 geisha’s voor je winnen. De geisha’s zijn meesters in vele kunsten waaronder muziek, zingen, dansen en de theeceremonie. Hun gunst bezorgt jouw restaurant veel aanzien! Bied hen genoeg waardevolle voorwerpen van hun traditie aan en zij zullen jou hun diensten verlenen.

Benieuwd? Duik snel onze shop in. Wil je niet zelf kiezen? Ga dan voor een verrassingsbox. Type je reisspellen als opmerking in je bestelling – doen wij de rest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *